SUPÃRÃRI… Salariile medicilor si asistentelor din Serviciul Ambulantã Judetean (SAJ) Vaslui aproape cã s-au dublat în ultimul an. De pildã, un ambulantier a ajuns sã câstige lunar si câte o mie de euro, în vreme ce medicii nu au salarii mai mici de trei mii de euro.

Autor  Flavius GHIORGHIES  Sursa  vremeanoua.ro

Nu toti medicii sunt însã de invidiat. Potrivit veniturilor publicate pe site-ul Serviciului, un rezident în anul II a câstigat, în luna august, un salariu de 1507 lei în timp ce singurul muncitor necalificat al institutiei a plecat acasã cu un salariu de 1663 lei. Vremurile bune la Ambulantã se apropie însã de sfârsit. Guvernul Tudose vrea, ca de la 1 ianuarie 2018, sã-i lase pe ambulantieri fãrã tichetele de masã si unele sporuri. Pentru a împiedica acest lucru, cei care luptã contra cronometru cu boala si moartea vor protesta azi, de la ora 11 la 12. Acestia solicitã revizuirea modificãrilor legislative în ceea ce priveste salarizarea, reînnoirea parcului auto si deblocarea posturilor.

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro