Norme Coca 2023 - 2024

Salariile angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala vor creste cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, bugetul pentru plata integrala a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014 fiind asigurat, a declarat, miercuri, presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, dupa intâlnirea avuta cu premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

“In urma intâlnirii de astazi (miercuri — n. r.), la care a participat Biroul executiv al Federatiei Sanitas, s-a stabilit ca salariile angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala vor creste cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat in acelasi timp si bugetul pentru plata integrala a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014.

De asemenea, intr-o luna, va aparea un act normativ referitor la extinderea contractului de munca la nivelul sectorului de sanatate si activitati veterinare.

In plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel national, urmând ca anul 2015 sa fie dedicat altor deblocari de posturi’, a spus Leonard Barascu.

Acesta a precizat ca joi, la ora 10,00, vor incepe negocierile cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru rediscutarea si completarea Regulamentului de sporuri si a revizuirii unor inechitati salariale aparute in sistem din cauza cresterii salariului minim pe economie.

‘Cresterea salariului minim pe economie a dus la nivelarea diverselor categorii salariale. Prin negocierile pe care le vom demara joi, dorim sa eliminam aceste inechitati salariale’, a explicat presedintele Federatiei Sanitas.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro