Cei care ar trebui sa ne asigure sanatatea taie cauciucurile Salvarii. Fara nicio o remuscare au redus la jumatate a bugetul necesar repararii masinilor. Colegii mei avertizeaza ca ,,nu ne vom putea deplasa la solicitari” din cauza ca bugetul este foarte mic.

Si asta in conditiile in care Salvarea intervine la fiecare 20 de secunde salvand trei vieti in fiecare minut. Doar anul trecut in Iasi au fost peste 112.249 de interventii, similar numarului tuturor interventiilor SMURD la nivel national, iar in primul semestru al acestui an numarul de interventii a depasit deja 59.976.

Salvarea Iasi asigura peste 90% din asistenta medicala in conditii extrem de dificile: un parc auto insuficient (de doar 63 de salvari), imbatranit (unele functionad din 2002), cu un grad extrem de uzura (19 ambulante au peste 400000 de kilometri) si deficit de personal.

Sunt salvari care au la bord 849000 de kilometri, de peste 20 de ori lungimea Ecuatorului iar doar anul trecut salvarile din Iasi au parcurs 3,5 milioane de kilometri, adica au inconjurat pamantul pe la Ecuator de aproape 88 de ori.

30% din salvari trebuie inlocuite de urgenta. Restul necesita reparatii frecvente datorita numarului enorm de solicitiari facute pe o retea de drumuri construita in proportie de 82% din piatra si pamant iar cei 18% cu astfalt arata ca un svaiter din cauza gropilor.

Sper ca printre floricele si racoritoare de campanie electorala se va gasi si timpul necesar pentru votarea proiectelor mele de lege privind alocarea a 6% din PIB pentru sanatate si deblocarea posturilor din sistemul sanitar.

Altfel exista riscul ca aceasta situatie sa se repete in orice judet din tara.

Doneaza cineva vreun cauciuc? Ca tot e campanie electorala…

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro