Au fost verificaţi 164 de furnizori de medicamente, 10 medici de familie, 10 spitale, 9 ambulatorii clinice, un laborator şi trei furnizori de dispozitive medicale.

 „În urma controalelor, furnizorii amintiţi au fost sancţionaţi cu aproximativ 211.000 lei. Controalele au vizat respectarea de către furnizor a clauzelor contractuale, concordanţa dintre serviciile medicale contractate, efectuate, raportate şi decontate de CJAS, precum şi alte aspecte sesizate la faţa locului”, transmite Mariana Marcu, purtător de cuvânt al CJAS Timiș.

Dintre neregulile constatate: la medicină primară – necompletarea la zi a registrului de evidență a gravidelor, neînregistrarea cronologică a consultațiilor în evidențele primare ale cabinetului, la laboratorul de specialitate clinic actele medicale nu au fost eliberate conform prevederilor legale în vigoare, iar la medicină spitalicească actele medicale nu au fost eliberate conform prevederilor legale, medicii având obligația să finalizeze actul medical efectuat inclusiv prin eliberarea în ziua externării a recomandării de dispozitive medicale.

Printre spitalele sancționate se află Spitalul Județean Timișoara, Spitalul Municipal Timișoara, Spitalul din Lugoj, Spitalul Louis Țurcanu Timișoara, Institutul de Cardiologie Timișoara.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro