Norme Coca 2023 - 2024

Una dintre problemele cu care se confruntã sistemul sanitar este faptul cã multi medici de familie nu îsi respectã programul de lucru, principalii afectati de aceastã situatie fiind pacientii. În urma controalelor efectuate pe parcursul anului 2013 de angajatii Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate (CJAS) Vaslui au fost emise zeci de sanctiuni si avertismente.

Numãrul medicilor de familie care nu sunt la cabinet atunci când ar trebui sã îsi consulte si sã îsi trateze pacientii este în continuã crestere. Dacã cei care lipsesc de la program pot fi verificati usor, nu acelasi lucru se poate spune despre medicii care, în loc sã meargã la domiciliul pacientilor aflati în imposibilitatea de a se deplasa la cabinet, îsi alocã timpul respectiv rezolvãrii problemelor personale. CJAS Vaslui a sanctionat medicii pe care i-a gãsit cu nereguli cu 25.000 de lei, de asemenea, au fost aplicate 63 de avertismente si 287 mãsuri dispuse. “Nu as vrea sã jignesc pe nimeni. Sunt medici care-si fac treaba si sunt medici care nu si-o fac. Eu sper cã totusi, pânã la urmã, având niste venituri dar si niste responsabilitãti, vor merge si vor profita de cele douã ore pe care dumnealor le au în program, pentru cã au cinci ore de stat la cabinet si douã ore de mers pe teren pentru a face consultatii. Existã persoane care nu se pot deplasa, copiii mici care trebuie vãzuti.

Acum, cu mare sinceritate vã spun, eu nu stiu dacã atunci când se terminã programul de la cabinet medicul face consultatii pe teren sau este acasã la el. Este foarte greu de verificat. Respect aceastã profesie. Jos pãlãria! Pânã la urmã pentru oricare dintre noi sãnãtatea este pe primul loc. Dacã esti sãnãtos poti sã faci orice. Dacã nu esti sãnãtos nu mai poti face nimic, dar este pãcat cã unii dintre dumnealor nu-si respectã programul”, a declarat Simona Polak, presedinte al CJAS Vaslui.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro