Medicii de familie solicită o modificare legislativă astfel încât serviciile medicale să poată fi acordate şi fără cardul de sănătate. 

Ei au recunoscut că în ultimele zile erorile s-au remediat parţial, iar sistemul unic integrat nu a mai înregistrat blocaje.  
_________________________________________________________________________________
 
"Problema rămâne în discuţie. Sigur că s-au mai diminuat problemele cu care ne întâlneam săptămâna trecută, pentru că s-a ridicat limita de accesări a sistemului. De unde iniţial se spunea că se accesează 9.000 de situaţii pe secundă, ministrul Bănicioiu a anunţat la un moment dat acum vreo două zile că s-a ajuns la 15 mii de accesări la secundă, aşa că nu ne mai blocăm chiar atât de tare.
 
"Problema rămâne în discuţie cu modificarea legii care nu a permis încă decontarea serviciilor care sunt făcute în lipsa cardului", spune  vicepreşedintele Societăţii Române de Medicină a Familiei, Sandra Alexiu. 
 
Medicii şi farmaciştii au acuzat funcţionarea greoaie a sistemului informatic unic şi blocarea sa în primele zile de utilizare a cardului. 
 
Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, le-a cerut zilele trecute medicilor de familie să acorde serviciile medicale chiar şi fără card, precizând că acestea vor fi decontate. 
 
El a afirmat de mai multe ori că prin utilizarea cardului devine imposibilă înregistrarea şi decontarea unor servicii medicale fictive.
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro