Norme Coca 2023 - 2024

Cardurile de sănătate s-au blocat, marţi dimineaţă, după o minivacanţă de trei zile pe care au avut-o românii. Motivul este suprasolicitarea sistemului de citire al acestora.

Nu se pot face consultaţii şi nici analize medicale fără cardurile de sănătate, se plâng medicii de familie. Marţi dimineaţă s-au format deja cozi în mai multe clinici şi cabinete, informează Realitatea TV.

Doi iunie este prima zi de raportare pentru luna trecută pentru toţi furnizorii, prima din cele şapte. Conform reprezentanţilor medicilor: problemele  au început încă de la prima oră a zilei de marţi, urmând ca în jurul orei 10 să se blocheze întreg sistemul. Sistemul a fost blocat timp de o oră.

 

card amenzi 1
Oficialii susţin că sunt "mici inadverenţe", negând toate problemele semnalate de medici.

Vasile Ciurchea, directorul CNAS a susţinut, la Realitatea TV: "Sistemul funcţionează, cardurile de sănătate nu sunt blocate. Nu a existat nicio problemă nici acum, nici mai devreme. E o perioadă aglomerată, pentru că sunt raportările lunii trecute, dar nu sunt blocaje".

Sandra Alexiu, reprezentantul medicilor de familie, a explicat problemele: "De la ora zece fără un sfert la ora 11 fără un sfert, nu am putut folosi cardul. Totul a fost blocat: am verificat şi la farmacia din jur şi la laboratul de analize, nu funcţionează. O oră totul a fost blocat, acum funcţionează. De o lună de zile trebuia mărită raportarea.

De la 9.30 noi toţi începem să ne uităm în monitoare, ştim că de la ora 10 încep şi internările. E o lipsă de respect pentru pacienţi şi medici. Le-am explicat pacienţilor ce se întâmplă şi cine e vinovat, le-am oferit reţete fără compensare pentru câteva zile.  De  o lună de zile facem aceste precizări, ne plângem, nu ne aude nimeni".

La o lună după implementarea sistemului de validare al cardurilor de sănătate, erorile informatice nu încetează să apară. La fiecare început de lună toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să introducă în sistem datele privind activitatea lor medicala. Din cauza suprasolicitării, sistemul s-a blocat din nou marţi dimineaţă.

Introducerea cardului de sănătate, amânată din nou. Preşedintele CNAS spune că acesta va deveni obligatoriu abia la începutul lunii august. Autorităţile au amânat pentru a cincea oară implementarea cardului de sănătate, deoarece sunt sute de mii de oameni care nu l-au primit.

Sursa

 

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro