Norme Coca 2023 - 2024

Președintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că o decizie referitoare la organizarea grevei generale din sănătate, anunțată pentru 28 noiembrie, va fi luată miercuri, după întâlnirea pe care o va avea cu ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, dar și în funcție de deciziile adoptate la nivel de federație.

'Putem lua în calcul suspendarea grevei generale din sănătate, anunțată pentru joi, 28 noiembrie. O decizie în acest sens va fi luată, însă, miercuri, după întâlnirea pe care o vom avea cu ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, dar și în funcție de deciziile adoptate la nivel de federație, atât în Consiliul național, cât și în Biroul executiv. Astăzi (luni — n. r.), am avut două întâlniri cu reprezentanții Ministerului Sănătății, în care au fost discutate atât aspecte legate de contractul colectiv de muncă, cât și revendicările prezentate de Federația SANITAS', a afirmat Leonard Bărăscu.

Peste 100.000 de angajați din sistemul sanitar din întreaga țară au participat luni, între orele 8,00 — 10,00, la o grevă de avertisment, pentru a atrage atenția autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă salariații din sistemul sanitar.

''La greva de avertisment au participat 99% dintre angajații din unitățile sanitare din toată țara, atât cei care au semnat inițial listele de participare la protest, cât și restul personalului, în semn de solidaritate. Obiectivul nostru este să obținem condiții mai bune de muncă pentru salariații din sistem'', a precizat președintele SANITAS.

Consiliul Național al Federației SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, reprezentanții federației solicitând, totodată, demisia ministrului Sănătății, liberalul Eugen Nicolăescu. AGERPRES/(AS — autor: Magdalena Tănăsescu, editor: Oana Tilică)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro