Marșul medicilor de familie 24 martie 2016

Scandal intre jandarmi si medicii de familie, chiar in fata Ministerului Sanatatii. Dupa ce peste 10.000 de medici din spitale au intrat luni in greva japoneza, joi si medicii din cabinetele de familie au organizat propriul protest.

 

Doar ca acesta nu a primit aprobare, iar protestatarii au fost nevoiti sa se plimbe in continuu, in jurul ministerului. Pentru ca au refuzat sa se legitimeze, mai multe doctorite au fost la un pas sa fie duse la sectie.

Discutiile au avut loc chiar spre finalul protestului, cand liderii medicilor de familie au fost trasi la raspundere de jandarmerie pentru adunarea oamenilor in fata ministerului. Asta, desi protestul nu fusese aprobat.

Dat fiind ca protestul lor nu a fost aprobat, medicii au fost obligati de jandarmi sa se plimbe in continuu timp de doua ore. La doar doi pasi distanta si politistii au propriul lor protest.

Protestatarii cer majorarea bugetului acordat medicinei de familie, rezolvarea problemelor sistemului informatic, care blocheaza de multe ori cardul de santate, precum si acordarea libertatii de a recomanda pacientilor mai multe investigatii.

Mai multi doctori din spitale au intrat de luni in greva japoneza.

Medicii de familie spun ca nu vor semna contractul cadru, daca nu le vor fi respectate solicitarile, pe cand cei din spitale ameninta cu greva generala.
 

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro