Scandalul între medicul de familie Florica Achim si directorul Scolii din Pades Constantin Pora pare să nu se mai termine. Situatia a scăpat de sub control în momentul în care la o scoală din Pades au fost descoperiti mai multi copii cu păduchi, iar directorul arăta cu degetul spre medicul de familie.

Medicul Florica Achim a încheiat în anul 2004 un contract prin care concesiona cabinetul medical pe o perioadă de 30 de ani. Până acum nu au fost probleme, însă de ceva timp directorul scolii o amenintă că în calitatea de consilier local pe care o are poate să modifice acel contract în defavoarea medicului. Mai mult decât atât, Florica Achim sustine că directorul care este si cumnatul primarului a trecut chiar la santaj, iar situatia este destul de tensionată. În timp ce Constantin Pora continuă să o streseze si să ameninte medicul, primarul îsi cere scuze si o asigură pe Florica Achim că situatia este sub control. „Totul a început în iunie 2013, când am fost cu două asistente să vaccinăm copiii si domnul director nu ne-a lăsat să intrăm în scoală, pentru că nu l-am înstiintat. Am făcut vaccinarea în cele din urmă cu hârtie oficială. Am făcut un contract de furnizări de servicii medicale cu scoala la solicitarea celor de la DSP. La începutul anului scolar, când am fost să facem controlul epidemiologic, m-a scos din nou afară, că nu am ce să caut în scoală, dar am intrat în cele din urmă. Acum ne-a stresat si ne-a amenintat după cazurile de pediculoză că îmi modifică contractul de concesiune pentru cabinet, pentru că este consilier local si cumnatul domnului primar. Primarul îsi cere scuze în numele directorului, dar  directorul ne amenintă pe altă parte. Directorul are o problemă cu toată lumea. Eu nu mă duc ca vizitator la scoală, ci ca medic”, a spus Florica Achim.

Contactat telefonic pentru a oferi lămuriri pentru această situatie, primarul Mihăită Troacă nu a răspuns, iar directorul scolii Constantin Pora nu s-a aflat în institutia de învătământ.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro