Scandalul activării cardurilor de sănătate contra sumei de 10 lei a atras o primă reacţie din partea Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

„Domnul doctor Vădeanu nu face parte din asociația noastră, nu este înscris. Dar în calitate de medic de familie, vă spun că eu respect legea. Cine nu o respectă este absolut opțiunea dumnealui. Legea spune că nu, nu se ia niciun ban, nu se plătește, nu este contra cost activarea cardului de sănătate. Mi se pare normal să se verifice orice informație, iar dacă este real, să se ia o atitudine în consecință, ca să nu mai murdărim toată tagma de medici de familie pentru unul sau altul. E mai sănătos așa. Dacă este real, așa cum de la vlădică la opincă se plătește, să plătească și domnia sa”, a declarat dr. Mihaela Covrig, președintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Vă reamintim că medicul de familie din comuna Negrești, Andrei-Ion Vădeanu, activează cardurile de sănătate contra cost10 lei. Citiți mai multe aici: Dr. Andrei Vădeanu a perceput câte 10 lei de la pacienţii săi * taxa este ilegală

În urma acestui eveniment, Casa de Asigurări a promis controale, dar conform legii medicul de la Negreşti riscă doar un avertisment.

„Vom face toate demersurile pentru modificarea legii în sensul înăspririi acestor măsuri. Condamn drastic această acțiune a medicului respectiv, atât din punct de vedere legal, cât și din punct de vedere moral”, a declarat Radu Firăstrău, director Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Neamț.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro