O cercetare a Universităţii din Birmingham, în Anglia, a scos la iveală că un scaun auto pentru copii este mai murdar decât o toaletă.  Analizele efectuate pe probe recoltate din 20 de maşini au dus la indentificare a nu mai puţin de 100 de tipuri de bacterii pe fiecare centimetru pătrat al unui scaun auto, printre care salmonella şi E.coli, în condiţiile în care o toaletă are pe o suprafaţă similară 50 de tipuri diferite de bacterii.

Husele scaunelor auto sunt spălate foarte rar, acestea fiind constant murdărite cu urină sau resturi de mâncare, mai ales în cazul copiilor cu vârste sub 3 ani. Mai mult, cercetarea a mai arătat că maşina personală conţine mai multă mizerie şi bacterii decât o locuinţă obişnuită, condiţii în care pasagerii pot dezvolta nenumărate afecţiuni.

Aproape 60% din şoferi nu sunt conştienţi de faptul că mizeria acumulată în maşină poate reprezenta o problemă atât pentru sănătatea lor, cât şi sănătatea pasagerilor. Iar 1 din 5 şoferi curăţă interiorul autoturismului personal o singură dată pe an.

Scaunele auto omologate sunt obligatorii pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani sau cu înălţimea sub 150 de cm, conform legii din România, însă puţini părinţi realizează că aceste dispozitive de siguranţă sunt adevărate focare de microbi.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro