Norme Coca 2023 - 2024
Studenţii la medicină vor face obligatoriu, începând din anul universitar care începe în octombrie, un stagiu de practică la Ambulanţă, întrucât este obligatoriu să treci prin urgenţă pentru a deveni un medic foarte bun, a declarat vineri, la Poiana Braşov, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Foto: Mediafax Foto // Ciprian Hord

"Voi vorbi cu ministrul pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, cu rectorii universităţilor de medicină, astfel încât chiar din acest an universitar, care începe la 1 octombrie, să introducem obligatoriu un stagiu de practică la ambulanţă, în vacanţa de după anul trei", a declarat pentru Mediafax ministrul Sănătăţii,care a participat la deschiderea celei de a XV-a Conferinţe naţionale de medicină de urgenţă, organizată în perioada 11-14 septembrie, la Poiana Braşov, de către Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România, împreună cu Societatea de Salvare Bucureşti.

Potrivit ministrului Sănătăţii, medicina de urgenţă este baza pregătirii pentru orice specialitate, iar serviciile de ambulanţă sunt cel mai potrivit loc unde studenţii îşi pot începe pregătirea.

"Consider că este absolut necesar să începem acest proiect cât mai repede. De cele mai multe ori, practica studenţilor este neglijată şi de aceea vom face toate demersurile pentru ca din acest an, obligatoriu, studenţii să facă un stagiu de practică în serviciile de ambulanţă şi SMURD", a mai spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro