Norme Coca 2023 - 2024

Tinerii medici de familie pot face schimburi de experienta in Italia sau Spania, conform Societatii Romane de Medicina Familiei. Termenele-limita de inscriere sunt pana pe 10 si 14 februarie, iar formularele se gasesc pe site-ul snmf.ro.

In perioada 16 – 22 martie 2014, un medic de familie tanar are posibilitatea sa participa le un schimb de experienta in Madrid, Spania. Inscrierile se fac pana pe 14 februarie, conform Societatii Nationale de Medicina Familiei. Medicul trebuie sa fie rezidet in medicina de familie sau sa se incadreze in primii cinci ani dupa obtinerea specialitatii.

Medicul de familie selectat va avea posibilitatea sa viziteze un cabinet de medicina familiei din Spania timp de patru zile. In acelasi timp, are posibilitatea sa participe la congresul regional al medicilor de familie spanioli “Medicina in timpuri de criza” (Medicina en tiempos de crisis) din data de 21 martie 2014.

Congresul se va desfasura in limba spaniola, insa participantii vor avea ocazia sa participe la un atelier in limba engleza. In afara de activitatile stiintifice, participantii vor avea parte de evenimente sociale si de un tur al orasului Madrid.

Pentru a putea participa la acest schimb de experienta, medicului ii trebuie cunostinte medii-avansate de engleza sau spanilola.

Pentru inscriere, trebuie completat un formular pana la data de 14 februarie 2014, trimis la adresa de email tineriMF@snmf.ro. Formularul poate fi gasit pe site-ul www.snmf.ro.

Costurile pentru cazare si taxa de congres sunt asigurate de organizatori.

Schimb de experienta in mai, in Italia

In perioada 20 – 24 mai 2014, Asociatia tinerilor medici de familie din Italia ofera un schimb de experienta in Modena (Giotto Exchange) pentru un medic rezident in medicina de familie sau pentru un medic de familie in primii cinci ani dupa obtinerea specialitatii. Data limita de inscriere este 10 februarie 2014.

In perioada 21 – 22 mai 2014, medicul de familie selectat va avea posibilitatea sa viziteze un cabinet de medicina familiei din Italia. In intervalul 23 – 24 mai 2014, acesta va putea participa la preconferinta si conferinta tinerilor medici de familie italieni din orasul Modena.

Preconferinta si conferinta vor fi organizate in limba italiana. Pentru participantii straini, vor exista si sesiuni in limba engleza.

Pentru a participa la schimbul de experienta din Italia trebuie completat un formular disponibil pe site-ul www.snmf.ro. Acest formular trebuie trimis la adresa tineriMF@yahoo.com pana pe 10 februarie 2014. Taxa de conferinta va fi suportata de organizatori. Cazarea va fi aigurata de medicii rezidenti italieni in limita locurilor disponibile. Transportul Romania-Italia va fi suportat de participanti.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro