Norme Coca 2023 - 2024
Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) sunt profund îngrijorate datorită datelor apărute în Proiectul de Buget pe 2015 afișat pe site-ul Ministerului de Finanţe și aprobat ieri în ședința de Guvern.
(http://discuţii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/proiectbuganexanr10_11122014.pdf)
De aceea, dorim să atragem atenția asupra unor probleme esențiale rămase nerezolvate în Asistența Medicală Primară.
Am atașat acestui mesaj un document care reflectă problemele pe care le-am identificat însoțite de argumentația noastră. Putem oferi explicații suplimentare și exemple concrete de tipuri de cabinete, tipuri de cheltuieli, precum și elemente pe care le identificam ca superpozabile cu ideea de discriminare.
În acest sens, dorim să vă putem expune și într-o scurtă întâlnire aceste argumente.
În plus, cabinetele de medicina familiei au fost si au ramas unitati de interes public, la fel ca spitalele chiar daca am fost fortati sa devenim independenti ca statul sa faca economii! Dupa cum stiti din Legea 95/2006, republicată, art. 64, alin f) precizeaza: cabinet de medicină de familie - unitatea sanitară privată specializată în furnizarea de servicii medicale în asistenţa medicală primară, organizată în condiţiile legii. Prin excepţie, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie îşi pot înfiinţa în structură cabinete de medicină de familie, ca unităţi sanitare publice; Putem înțelege că de fapt cabinetele de medicină de familie sunt unități sanitare publice în continuare!
Considerăm că structurarea proiectului de buget fără a lua în considerare eventualele discriminări care ar apărea între diverse segmente de personal din sistemul sanitar este o scăpare care ar putea fi corectată și vă rugăm să luați în calcul argumentele noastre!
Vă mulțumim și vă asigurăm de întreaga noastră considerație.
  • Newsletter

• Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)

• Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

• Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

• "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro