Ca urmare a informării prezentate în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural de către medicul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare (CJAS), Raveca Gliga, prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri la cabinetul său o şedinţă de analiză a schimbului de informaţii între CJAS şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) privind contribuabilii. La această întrunire au participat din partea CJAS, preşedintele – director general, Georgeta Pop, şi directorul economic, Daniela Olariu, iar din partea AJFP Satu Mare, adjunctul şefului administraţiei, Darius Filip, şi Angela Marinescu, şef serviciu, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului.

Principala problemă care rezultă în urma prezentării situaţiei actuale a solicitanţilor de servicii medicale constă în obţinerea cu greutate a dovezii calităţii de asigurat, urmare a funcţionării deficitare a transmiterii informaţiilor fiscale dinspre ANAF, instituţia care colectează contribuţiile la fondul de sănătate, către CAS, instituţia care decontează serviciile medicale prestate contribuabilului. Între cele două instituţii exista un protocol de colaborare, dar cu toate acestea, transmiterea informaţiilor nu se efectuează în timp real, astfel încât cetăţenii sunt nevoiţi să apeleze de mai multe ori la instituţiile statului, pentru a face dovada calităţii de asigurat.

Prefectul Eugeniu Avram a recomandat reprezentanţilor celor două instituţii perfectarea unei proceduri de lucru prin care schimbul de informaţii să fie eficient, iar cetăţenii să nu fie obligaţi să facă drumuri suplimentare inutile. În acelaşi timp a transmis miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor Publice o solicitare de identificare a unor soluţii astfel încât protocolul de colaborare între ANAF şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să devină un instrument util la nivel local, asigurând schimbul operativ de date şi informaţii fiscale, în beneficiul cetăţenilor.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro