Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Adunarea deputaților din statul american California a adoptat joi un proiect de lege pentru limitarea scutirilor de vaccinare și în special a criteriilor religioase sau a convingerilor personale, în urma unei epidemii de rujeolă de acum câteva luni, informează AFP.

Dacă textul va fi adoptat de Senat, toți copiii vor fi imunizați înainte de a intra la grădiniță, cu excepția cazului în care este vorba despre un motiv medical, cum ar fi alergia.

Această lege trebuie acum să se întoarcă la Senatul statului California, care a aprobat deja proiectul, pentru a valida câteva modificări, înainte de a fi trimis la guvernatorul Jerry Brown pentru a fi ratificat.

Acest proiect de lege are sprijinul republicanilor și democraților și a fost motivat de o epidemie de rujeolă care a început în decembrie în parcul tematic Disneyland și care a afectat mai mult de 130 de persoane din California.

Un total de 159 de cazuri au fost înregistrate între ianuarie și aprilie, în 18 state americane și în Districtul Columbia, deși această boală virală trebuia să fi dispărut cu ani în urmă, datorită campaniilor de vaccinare.

"Ca mamă am înțeles că deciziile cu privire la starea de sănătate a copiilor noștri sunt foarte personale și respect drepturile fundamentale de a lua, ca familie, decizii medicale", a comentat deputata democrată Lorena Gonzalez din San Diego, citată de AFP.

"Nici unul dintre noi nu are dreptul să pună în pericol alte persoane, în special în cazul bolilor cu potențial fatal", a adăugat aceasta.

Rujeola este o boală foarte contagioasă, care este însoțită de febră și de erupții cutanate putând provoca complicații variind de la leziuni ale creierului la pierderea auzului sau vederii. În cazuri rare, aceasta poate provoca moartea.

Sunt foarte vulnerabili la această boală sugarii, persoanele în vârstă, cei al căror sistem imunitar este slăbit și femeile însărcinate.

Pentru asociația californiană 'Vaccin Choice', care se opune acestei decizii, textul "ar lipsi părinții de dreptul de a scuti copiii de la una sau de la toate vaccinurile, care sunt proceduri medicale riscante".

Tot mai mulți părinți au refuzat timp de mai mulți ani vaccinarea copiilor lor sugerând o legătură între vaccin și autism, ceea ce toți experții au respins categoric, preferând medicamentele naturale, scrie AFP.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro