Norme Coca 2023 - 2024

Se pare ca primul contact sexual schimba structura creierului, in special in cazul barbatilor. Un studiu efectuat in Japonia pe exemplare de soareci virgini a aratat ca acestia au mai multi spini la nivelul dendritelor neuronilor decat cei care deja au avut contact sexual.

Dendritele sunt proiectiile ramificate ale neuronilor, ele fiind cele care transmit impulsurile nervoase primite de la alte celule, catre, si de la corpul celular(soma). O dendrita poate avea mai multi spini dendritici, acestia fiind “vinovati pentru dorinta de a incepe viata sexuala”, explica cercetatorii. „Dupa primul contact sexual, acestia se micsoreaza sau dispar cu totul”.

Oamenii de stiinta americani au aratat ca, daca animalelor le sunt oferite doze mari de hormoni sexuali, creste numarul de spini dentritici, ele raspunzand astfel mai bine avansurilor sexuale. Oamenii de stiinta cred ca aceste pastile ar putea salva in viitor multe relatii.

Descoperire este extrem de importanta si pornind de la ea, cercetatorii ar putea crea un medicament care sa mareasca libidoul.

"Acesti spini ar putea fi drumul cu un singur sens pe care trebuie sa il parcurgem ca sa invatam sa facem sex. Odata parcurs, nu mai avem nevoie de el, asa ca spinii dendritici dispar!”, a spus un medic care a participat la acest studiu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro