Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat că a achiziţionat o serie de noi echipamente pentru Secţia Clinică de Neonatologie, necesare salvării a vieţii copiilor născuţi prematur. Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, în urma unei investiţii de peste 360.000 lei, bani proveniţi din veniturile proprii ale spitalului şi din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii, Secţia Clinică de Neonatologie a fost dotată cu trei noi incubatoare performante şi două ventilatoare pentru suport respirator pentru nou-născuţi.

"Aceste aparate reprezintă un ajutor extraordinar şi ne vor permite să dăm o şansă mai bună la viaţă şi să recuperăm un număr cât mai mare de copii născuţi prematur", a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu Mureş.

Documentul subliniază că în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se nasc anual peste 2.000 de copii, din care 16-18% nou-născuţi prematur. Procentul de nou-născuţi prematur este mai mare decât media naţională, întrucât SCJU Târgu Mureş este centru regional pentru îngrijiri perinatale, ceea ce implică îngrijirea nou-născuţilor cu risc, în special a prematurilor cu vârstă gestaţională sub 32 săptămâni.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro