Norme Coca 2023 - 2024

O nouă anchetă la Maternitatea Botoșani, după ce unul din medicii care lucrează în unitate a vorbit pe o postare pe Facebook despre deficiențele din sistemul sanitar botoșănean. Ioan Asaftei, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean, a declarat că din dispoziția managerului Corneliu Mihai, marți, s-a constituit o comisie de cercetare.

“Cazul a fost dirijat în regim de urgență către Comisia de disciplină pentru a analiza conținutul postării. Cercetarea nu se îndreaptă împotriva domnului doctor ci împotriva faptelor incriminate. Va fi pus domnul doctor să susțină și să argumenteze faptele care sunt și dacă sunt într-adevăr confirmate se vor lua măsurile asupra celor vinovați. Se încearcă o analiză pertinentă a faptelor incriminate”, a spus Asaftei.

like facebookMedicul Eugen Prăjinariu  a spus că în spitalul botoşănean aparatura este ieşită din uz sau incompletă. Mai mult decât atât, acesta compară situaţia de la Botoşani cu cea de la Materniatea Giuleşti, unde a avut loc un tragic accident.

“Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul și o seringă nu am crezut că e chiar atât de groasă. În garda de ieri am avut un caz deosebit care a necesitat investigații pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. În fine, spre norocul copilului a mers totul bine. După care m-am apucat să răsfoiesc toată documentația secției în privința aparaturii și achizițiilor. Am constatat cu stupoare că în afară de incubatoare restul aparatelor sunt ieșite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipsește câte ceva, fie nu au inspecția tehnică și aviz de funcționare. Secția de Neonatologie este o bombă cu ceas. Putea fi mai rău decât cum a fost la Giulești”, a scris în postarea de pe Facebook medicul.

Recomandarea acestuia a fost ca viitoarele mămici să nască la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, dacă vor să nu întâmpine probleme.

“Viitoare mămici dacă se instalează cumva durerile naşterii, înainte de 34 de săptămâni de gestaţie, nu vă mai obosiţi să-l sunaţi pe ginecologul din Botoşani, că nu are rost. Suiți-vă într-o mașină și fuga la Iași la Maternitatea Cuza Vodă dacă vreți să vă trăiască pruncul. După ce se naște foarte greu se poate transfera și nici nu avem cu ce să-l stabilizăm”, încheie medicul.

 Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro