Norme Coca 2023 - 2024

În judeţul Vaslui, în jur de 20% dintre medicii de familie nu trec pe la cabinete * acuzaţia vine din partea preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate * medicii nu-şi respectă programul şi încasează necuvenit o serie de sume 

Medici de familie din judeţ nu-şi fac datoria. Mulţi dintre ei, navetişti, trec pe la cabinete doar atunci când îşi aduc aminte. Acelaşi lucru îl fac şi cu pacienţii pe care ar trebui să îi viziteze la domiciliu. Teoretic, sunt în vizite la bolnavi, practic e mai greu de dovedit. Potrivit Simonei Polak, preşedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui, un procent de 20% dintre medici nu au o conduită adecvată.

Cea mai mare nemulţumire a mea este că nu stau la program. Atenţie, nu toţi! Ştiu că o să-mi ridic în cap o serie de medici care sunt corecţi, dar nu pot trece cu vedere comportamentul altora. Nu stau la program şi permanent găsesc o explicaţie, nu respectă niciodată nişte lucruri simple”, a spus Simona Polak.

Primarilor nu le pasă


Din păcate, nici primarii nu colaborează cu CJAS, cu toate că le-a fost solicitat sprijinul. Cu mici excepţii, ei nu prea par interesaţi de prezenţa sau absenţa la cabinete a medicilor de familie. „Cu excepţia a cinci, şase primari, ceilalţi edili nu au manifestat o deschidere la propunerea noastră. Nu am avut feed-back. Eu cred că un primar trebuie să fie ca un părinte pentru localitate şi ar trebui să îl intereseze starea de sănătate a sătenilor. Din acest motiv le-am cerut sprijinul”, a mai spus Simona Polak.

Simona Pop

În acest an, la cei 178 de medici de familie din judeţ au fost un număr de 78 de controale. În urma acestor verificări s-au dat 63 de avertismente, s-au imputat 25.000 de lei şi s-au dispus peste 250 de măsuri.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro