Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Adrian Mureşan, a arătat, la solicitarea AGERPRES, că în urma acţiunii tematice de control/recontrol în unităţile sanitare cu paturi, din perioada 1 octombrie – 24 octombrie 2014, inspectorii sanitari din cadrul DSP Mureş „au depistat neconcordanţe între informaţiile de pe etichetă şi cele din avizul de plasare pe piaţă pentru produsul biocid Polyiodine – Producător SC Hexi Pharma Co. SRL”.

„În consecinţă, Direcţia de Sănătate Publică Mureş – Serviciul control în sănătate publică Mureş a informat Ministerul Sănătăţii – Inspecţia Sanitară de Stat asupra deficienţelor de etichetare. Menţionăm că, în cadrul acţiunii de inspecţie a fost verificat şi ultimul buletin de analiză microbiologică efectuată cu ocazia autocontrolului de către unitatea utilizatoare, pentru soluţiile de lucru ale produsului, rezultatele fiind conforme”, se arată în răspunsul conducerii DSP Mureş, care a precizat că pentru un alt produs, Thorr, nu a formulat sesizare.

Şeful DSP Mureş, dr. Adrian Mureşan, a declarat joi, pentru Agerpres, că în urma autocontroalelor pe produsele biocide provenite de la Hexi Pharma, din cele opt spitale din judeţ doar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş au rezultat trei probe neconforme. ..citeste mai departe

 

Sursa

 

Foto www.tirgumureseanul.ro

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro