Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Marius Militaru, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, luni, când primea de la o persoană 3.000 de lei pentru o operaţie pe cord. Doctorul Militaru şi anesteziştii Dorin şi Nicoleta Arhire au fost reţinuţi, luni după-amiază, pentru luare de mită.
Chirurgul Marius Militaru şi medicii anestezişti Dorin Arhire şi soţia acestuia, Nicoleta Arhire, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost reţinuţi, luni, de procurorii DNA, pentru luare de mită.
Ei vor fi prezentanţi, marţi, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Potrivit unui comunicat transmis de DNA, în 17 noiembrie, Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a pretins suma de 3.000 de lei de la un denunţător, condiţionând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operaţii pe cord, de care depindea supravieţuirea pacientului.
În 24 noiembrie, medicul anestezist Nicoleta Arhire de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a pretins de la denunţător 1.000 de lei pentru sine şi 2.000 de lei pentru Marius Militaru.
Ulterior, în 5 decembrie, chirurgul Marius Militaru şi medicul anestezist Dorin Arhire, soţul Nicoletei Arhire, au primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, pentru intervenţia chirurgicală.
Luni, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la SJU Constanţa a primit încă 1.000 de lei de la denunţător, ca rest al sumei cerute iniţial de medic pentru operaţia pe cord, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a precizat, într-un comunicat de presă, că a existat şi un mandat de percheziţie emis pentru Secţia de Chirurgie Cardiovasculară.
"Luni, în jurul orei 9.00, managerul spitalului a fost înştiinţat de către procurorii DNA că există un mandat de percheziţie pentru Secţia de Chirurgie Cardiovasculară, aparţinând Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei», existând suspiciunea unei fapte de corupţie, respectiv primire de foloase necuvenite, în această speţă fiind incriminaţi medicul şef Marius Militaru şi doi medici anestezişti, respectiv Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire. Această acţiune a fost declanşată în urma informaţiilor primite de către DNA de la un pacient care fusese internat, operat şi externat, în stare vindecat, pe 11 decembrie”, se arăta în comunicatul Spitalului Judeţean Constanţa.