A fost votat în anul 2013 drept cuvântul anului de către editorii Dicționarelor Oxford. Astăzi, selfie-ul a ajuns să devină din ce în ce mai mai folosit de către oameni. - 

Autoportretul fotografic este acum o modă pe rețelele de socializare, dar este o tendință periculoasă, spun specialiștii, îngrijorați de efectele pe care mania obținerii fotografiei perfecte o are asupra psihicului.

Asociația psihiatrică americană a concluzionat ca selfie este o tulburare mintală.

Tulburarea, numită „selfită” este definită ca dorința obsesiv-compulsivă de a-ți face fotografii și de a le posta pe pagini de socializare, ca o modalitate de a compensa lipsa de respect de sine și pentru a umple un gol în intimitate.

Selfita există în trei stagii care au fost explicate în detaliu. Varianta incipientă se manifestă prin realizarea a trei selfie-uri pe zi, fără a le posta pe diverse reţele sociale. Versiunea acută implică imortalizarea celor trei selfie-uri şi postarea lor pe site-uri de socializare. Cei care suferă de selfită cronică au parte de o nevoie necontrolabilă de a face selfie-uri în permanenţă şi de a le posta online de cel puţin şase ori pe zi. La ora actuală nu există nici un tratament permanent pentru această tulburare mentală.

Totuși, cei de la adobechronicles.com afirmă ca aceasta noua afecțiune și-ar putea găsi leacul prin terapie cognitiv- comportamentală.

Sursa

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro