O parte din modificările apărute în proiectul pentru contractul-cadru pe 2016-2017 nemulţumeşte medicii de familie. Din nou se doreşte desfiinţarea numărului minim de pacienţi înscrişi pe listele medicilor de familie, pentru deschiderea unui cabinet. Pe de o parte, tinerii medici vor putea să-şi deschidă mai uşor un cabinet, dar, pe de altă parte, aceste cabinete nu se vor putea susţine financiar, dacă nu au un număr suficient de pacienţi.

„Acum, numărul minim este de 800 de pacienţi. Dar dacă medicii tineri îşi deschid cabinet şi au 100 sau 300 de pacienţi înscrişi, cabinetul respectiv nu se poate susţine, pentru că medicul trebuie să plătească utilităţi, chirie, asistentă. Noi considerăm că, de fapt, este o modalitate de promovare a lanţurilor de firme care vor deschide astfel cabiente de medicină de famile cât de multe şi cât de dese, unde medicul va fi angajatul lor şi va face ce vor zice ei.

Vor trimite pacienţii la cât mai multe investigaţii şi sunt dovezi concrete în ţară unde centrele medicale mari racolează pacienţii de pe holurile policlinicilor de stat şi încearcă să se dezvolte prin sistemul acesta”, a declarat Gheorghe Lascu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Maramureş.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro