Norme Coca 2023 - 2024

Se spune că vârsta de 25 de ani este pragul de la ascendent la descendent, de la tinereţe pură la procesul de îmbătrânire. Depinde de fiecare dintre noi cât de rapid ne lăsăm pradă trecerii timpului. Sunt unele semne care arată că îmbătrânim prea repede şi că trebuie să luăm măsuri, cât încă se mai poate

La 27 de ani: masa musculară începe să scadă

După această vârstă, bărbaţii pot începe să piardă 1,5 kilograme de masă musculară la fiecare zece ani, arată un studiu portughez. Desigur, nici femeile nu sunt ferite de acest risc. Aşadar, este important să nu-ţi laşi muşchii să lenevească. Trebuie puşi la treabă ca să rămână în formă maximă mulţi ani. Este important, de asemenea, să ai o dietă din care să nu lipsească proteinele, fiindcă acestea sunt cărămizile care construiesc musculatura.

La 35 de ani: încep să apară ridurile „laba gâştei“

Nivelul de colagen din piele începe să scadă mai ales în zona ochilor. Aşa se face că devine suficient să zâmbeşti sau să strângi din ochi la lumină puternică, pentru a-ţi contura cele mai comune riduri: „laba gâştei“, de la colţul extern al ochilor.

Este important, în primul rând, să nu ieşi din casă fără ochelari de soare mari, care să acopere bine ochii, astfel încât să nu mai fii nevoit să strângi din ochi şi să stimulezi apariţia ridurilor. Desigur, este esenţial ca, începând de la 25 de ani, să foloseşti cremă specială pentru conturul ochilor în fiecare zi şi să aplici o cremă cu protecţie solară de fiecare dată când ieşi din casă, indiferent de anotimp.

La 43 de ani: vederea începe să-ţi joace feste

Presbiopia este afecţiunea oculară care apare, de regulă, după 40 de ani şi care te face să strângi din ochi pentru a vedea mai clar cuvintele unei cărţi, de exemplu. Problema apare din cauza pierderii treptate a elasticităţii cristalinului, lentila naturală a ochiului.

Ca să întârzii apariţia acestei afecţiuni, este esenţial, din nou, să porţi ochelari de soare indiferent de anotimp. Este important ca ochelarii respectivi să fie cumpăraţi din centre de optică, fiindcă aceştia blochează între 99% şi 100% din razele UVA şi UVB şi absorb radiaţiile ultraviolete de până la 400 de nanometri.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro