Norme Coca 2023 - 2024
Decizia e decizie! Conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență a stabilit, fără nicio șansă de a-i face să se răzgândească, că începând din 1 iunie medicii care nu au atestat în medicină de urgență nu mai au voie să deservească autospeciale ambulanței din Bistrița. În aceste condiții, din această noapte, se desființează linia de gardă.

Termenul dat de conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, asigurată te Raed Arafat ambulanței Bistrița a expirat astăzi și conducerea serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud se vede nevoită să desființeze începând din această noapte linia de gardă.

Dintre cei trei medici angajați la ambulanța Bistrița doar doi au atestatele în medicina de urgență și doar ei mai au dreptul să circule cu autospeciala de terapie intensivă a instituției. Al treilea medic va fi folosit pentru a asigura asistența medicală la domiciliu și va lucra în fiecare după-amiază.

Din păcate, peste noapte, linia de gardă nu mai poate fi asigurată în aceste condiții, singura autospecială cu medic care va deservi urgentele majore pe raza județului urmând să fie cea a SMURD. În plus, un medic de familie va asigura la ambulanță, în fiecare noapte linia de gardă asistența medicală la domiciliu.

Deocamdată nimeni nu știe cât va dura această situație, zilele următoare urmând să aibă loc un concurs pentru ocuparea unui post de medic scos la concurs recent.

 

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro