Una din cele mai lungi intervenţii chirurgicale din ultima perioadă, de la Sibiu, a avut loc sâmbătă, când, timp ce 14 ore, o echipă formată din patru medici, au operat o femeie de 47 de ani, cu cancer la sân, căreia i s-a înlocuit şi una dintre vertebre, cuprinsă de metastază, a precizat Simona Dan, purtător de cuvânt al Clinicii Polisano.
"Operaţia a durat toată ziua de sâmbătă şi mare parte din noapte. Este vorba despre o pacientă din Sibiu, care este spitalizată la noi încă o săptămână, ca să poată începe recuperarea cu kinoterapeuţii noştri", a spus reprezentanta clinicii.

Pacienta de 47 de ani a fost iniţial anesteziată, în aşa fel încât efectul să dureze 16 ore. Femeii i s-a extirpat sânul afectat de cancer, dar şi una din vertebre, după care i s-a montat un dispozitiv, un fel de "vertebră falsă", de patru medici, dr. Claudiu Matei (Şef Sectie Neurochirurgie Spital European Polisano), dr. Sofia Nistor (Medic specialist neurochirurg), dr. Mircea Sopon (Medic Primar Ortopedie Traumatologie) şi dr. Thiery Alexandru (Medic Primar OrtopedieTraumatologiecolaborator).

"Intervenţia a decurs conform planului şi sa practicat vertebrectomia totală, corpul vertebral T12 a fost scos în întregime, conform principiilor oncologice, pentru a limita diseminarea intraoperatorie. A urmat faza reconstrucţiei coloanei vertebrale, o particularitate a cazului fiind abordul exclusiv posterior. Lucrul în echipă a fost esenţial, o operaţie de 14 ore având nevoie de toate resursele şi experienţa fiecărui membru", a declarat marţi, dr. Claudiu Matei, Şeful Secţiei Neurochirurgie din Spitalul Polisano. AGERPRES
Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro