Norme Coca 2023 - 2024

Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab continuă şi în acest an acţiunile de informare a medicilor de familie cu privire la prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul complicaţiilor date de diabet, urmând a fi susţinute simpozioane pe această temă în 28 de oraşe în perioada 13-18 octombrie.

"Săptămâna Neuropatiei Diabetice reprezintă materializarea angajamentului serios pe care Societatea de Neuropatie Diabetică şi l-a asumat încă de la înfiinţare, şi anume dezvoltarea continuă a cunoştinţelor şi practicii medicale în domeniul acestei patologii. Suntem deosebit de bucuroşi că anul acesta am reuşit să extindem accesul medicilor de familie la sesiunile ştiinţifice, prin faptul că am adăugat un număr de nouă localităţi pe lista oraşelor în care au loc simpozioane. De asemenea, aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor care şi-au oferit voluntar sprijinul în acest demers extrem de important în creşterea calităţii îngrijirii persoanelor cu diabet zaharat, prin informarea continuă a medicilor", a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică - Neurodiab, potrivit unui comunicat remis joi presei.

Temele simpozioanelor organizate în Săptămâna Neuropatiei Diabetice variază de la importanţa prevenţiei la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic încă din cabinetul medicului de familie.

Sesiunile interactive vor fi susţinute de medici diabetologi, neurologi şi chirurgi implicaţi îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat şi neuropatie diabetică şi /sau picior diabetic.

Simpozioanele se vor desfăşura în Bacău, Buftea, Constanţa, Târgu Mureş, Galaţi, Braşov, Alexandria, Botoşani, Slobozia, Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Petroşani, Ploieşti, Craiova, Tulcea, Gura Humorului - Suceava, Târgovişte, Iaşi, Oneşti, Piteşti, Satu Mare, Dej, Timişoara, Sfântu Gheorghe, Turda/ Câmpia Turzii, Giurgiu, Medgidia.

La fel ca şi ediţia anterioară, Săptămâna Neuropatiei Diabetice se va încheia cu lucrările Congresului Naţional de Neuropatie Diabetică şi Picior Diabetic, cu participare internaţională, care va avea loc la Bucureşti în perioada 16-18 octombrie.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro