protest_spital_tecuci-

Federația "Solidaritatea Sanitară" din România solicită Ministerului Sănătății să includă în calculul pachetului de bază o creștere a salariilor cu cel puțin 50% și finanțarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, având în vedere amânarea intrării în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale.

'Luând act de prorogarea datei de intrare în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale pe motivul consultării cu toți factorii interesați, anunțată de domnul prim-ministru, Victor Ponta, solicităm Ministerului Sănătății să includă în calculul pachetului de bază o creștere a salariilor cu cel puțin 50% și finanțarea reducerii semnificative a deficitului de personal. Acest lucru se poate realiza prin includerea în costul serviciilor medicale ce vor face parte din pachetul de bază a sumelor necesare pentru aceste măsuri', se precizează într-un comunicat al Federației transmis, vineri, AGERPRES.

În situația în care negocierile privind creșterile salariale eșuează, Consiliului de coordonare al Federației va lua în considerare organizarea unui program de proteste, se spune în comunicat.

Reprezentanții sindicatului susțin că, până în acest moment, consultările privind principiile de alcătuire a pachetului de bază au fost 'cvasi-inexistente, filosofia alcătuirii acestuia rămânând o necunoscută', și speră că de această dată realizarea pachetului va beneficia de transparența necesară.

'Având în vedere faptul că unul din principiile strategiei de acțiune a Federației 'Solidaritatea Sanitară' din România îl constituie creșterea calității serviciilor medicale prin creșterea calității vieții profesionale, considerăm prioritare în gândirea pachetului de bază atât satisfacerea intereselor pacienților cât și intrarea în normalitate în ceea ce privește salarizarea personalului și asigurarea numărului de profesioniști necesar unui act medical de calitate', se subliniază în comunicatul sindicaliștilor.

AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Oana Tilică)

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro