Norme Coca 2023 - 2024
La Cluj s-a deschis miercuri, 23 aprilie, prima clinică privată de recuperare de medicină psihosomatică, unde se îmbină medicina tradiţională cu cea alternativă. Clinica constituie o investiţie de circa 1,5 milioane de euro, şi va trata inclusiv dependenţele de alcool, droguri, jocuri de noroc, calculator sau tulburările de alimentaţie de genul bulimie sau anorexie.Noutatea acestei clinici private, Eurosanclinic, constă în faptul că bolnavul e privit ca un tot unitar, vindecă atât boala, cât şi cauza psihică a afecţiunii.
În plus, îl ajută pe pacient să o depăşească prin diverse terapii complementare ca: tehnici de relaxare şi meditaţie, meloterapie, terapie prin pictură, sport, gimnastică acvatică ca şi elemente din medicina tradiţională indiană Ayurveda.O echipă de specialişti - medici, psihologi, psihiatri, balneologi, cardiologi, profesori de sport (tenis, baschet, fotbal), desen şi muzică - vor concepe programe individuale de tratament şi terapie pentru fiecare pacient, vor încerca să-l scape atât de povara fizică a durerii, cât şi de „amprenta“ ei psihică, definitivă cu ajutorul dietelor inteligente, dar care tratează si afecţiuni precum bulimie, anorexie).

„Nu ştiu să mai existe vreo astfel de clinică în ţară. Conceptul de medicină psihosomatică există de zeci de ani şi este acceptat de marile ţări din Europa. Un tratament complex şi complet în lumea noastră de azi, modern şi aflată într-o  transformare perpetuă nu se poate reduce doar la tratamentul unui organ sau  al unor simptome, ci trebuie să includă şi un tratament al spiritului, al sufletului“, spunea, pentru „Adevărul“, Florin Mărghitaş, proprietarul clinicii.

Spitalul privat  are patru secţii: una de balneologie şi medicină sportivă, alta de medicină psihosomatică (tratamentul tulburărilor psihice), alta de neurologie (recuperarea tulburărilor neurologice), iar ultima de nutriţie şi dietetică (slăbire).

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro