Sistemul unic informational de diagnostic molecular si identificare a celei mai eficiente terapii personalizate tintit (OnCompass) a fost lansat si în România.

"OnCompass este un instrument cu ajutorul căruia medicii specialisti oncologi pot ghida tratamentul pacientilor cu cancer, alegând cea mai potrivită terapie atât din cadrul medicamentelor existente pe piată, cât si din cadrul celor aflate în curs de înregistrare, în diverse studii clinice în Europa si în alte regiuni ale globului, facilitând ulterior includerea acestor pacienti în aceste studii.

Peste 30 de medicamente tintite pot fi recomandate de medicii specialisti oncologi pacientilor care suferă de cancer si peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice si vor fi înregistrate în viitorul apropiat. Pe baza OnCompass, medicii specialisti oncologi din România vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular si terapia tintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient", precizează un comunicat de presă remis luni AGERPRES de compania dezvoltatoare.

Sistemul lansat detectează si analizează 58 de gene, cele mai relevante din punctul de vedere clinic si pentru care există corespondentă la nivel de terapii tintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală si care intervin în aparitia si evolutia ulterioară a cancerului.

Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informational complex si unic în lume si determină optiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte.

"OnCompass", concept revolutionar dezvoltat de compania KPS Diagnostics Co, precum si cele mai noi tendinte în domeniul terapiei personalizate în cancer au fost prezentate în cadrul unei Expert Meeting care a avut loc la Bucuresti si la care au participat cei mai reputati medici oncologi si specialisti din România, precum si fondatorul companiei, dr. Istvan Peták, specialist oncolog de reputatie internatională.

Specialistul a declarat că provocarea actuală în domeniul terapiilor anticancer este asocierea defectiunilor genetice cunoscute în prezent cu medicamentele anticancerigene si cu agentii terapeutici tintiti.

Potrivit acestuia, diagnosticul complex si inovator obtinut prin efectuarea testelor moleculare creste semnificativ sansele de stopare a evolutiei tumorii canceroase si de identificare de către medicul specialist a celui mai eficient tratament.

"OnCompass" este disponibil în România prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice si pentru companii care furnizează echipamente si dispozitive medicale.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Nită)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro