Românii sunt bolnavii Europei. O arată situația din spitalele supraaglomerate, dar și Raportul Național privind Starea de Sănătate a Populației României 2016. Ocupăm locurile fruntașe în Uniunea Europeană când vine vorba de afecțiunile grave: cancer, diabet, boli de inimă, TBC, hepatită. Numărul pacienților crește de la an la an. Cu toate acestea, nu există programe de prevenție bine puse la punct, iar mulți dintre pacienți sunt nemulțumiţi de condițiile din spitale, dar și de calitatea serviciilor medicale.

Autor     Sursa gds.ro

Într-un sistem medical doborât de probleme, românii au ajuns să fie bolnavii Europei. Numărul pacienților crește de la an la an. În cazul bolilor de nutriţie şi de metabolism, creșterea medie este de 43% pe deceniu, pentru bolile aparatului circulator – 29%, tumori – 29% și tulburări mentale – 24%. 40% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială, iar o mare parte dintre bolnavi nici nu ştiu că au această problemă. 60% dintre decesele din România au drept cauză boli cardiovasculare, iar incidenţa acestor afecţiuni a crescut în ultimii 10-15 ani, avertizează cardiologii. Aceste statistici explică şi de ce românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă din Uniunea Europeană. Cel mai mult trăiesc francezii: 88 de ani femeile şi 82 – 83 de ani bărbaţii. Românii, însă, mor cu 15 ani mai devreme decât francezii.

 

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro