În plin scandal Hexi Pharma, fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng cade secerat pe teren şi moare la câteva sute de metri de cel mai modern spital din Bucureşti. Stop cardiac. Ştirea face înconjurul lumii. Cum se poate muri în câteva minute într-un oraș în care urletul strident al ambulanțelor se aude o dată pe minut? Cât de aproape suntem de moarte şi cât de departe de viaţă? Hexi Pharma este firma Serviciului Român de Informaţii?

În ultimii opt ani, 36.100 de medici şi farmacişti au obţinut de la Ministerul Sănătăţii certificate de conformitate - documentele de recunoaştere a calificărilor profesionale pentru profesiile de medic în UE - necesare pentru a profesa în statele membre UE.

Exodul specialiştilor îşi are explicaţii simple. În sistemul medical românesc nu-şi mai pot exercita liber profesia. Cu salariile cele mai mici din Europa, constrânşi de un sistem corupt, îşi găsesc printre străini soluţii mai simple şi mai bănoase de muncă.

Niciun medic nu primeşte din plăcere şpaga. Un rezident -câştigă aproape la fel cât femeia de serviciu din spital. Majoritatea celor rămaşi este ţinută în regim de vasalitate de către baronii unui sistem feudal de administrare a sănătăţii publice....citeste mai departe

Autor Marius Ghilezan 

Sursa

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro