Unitatea medicală se confruntă cu o criză majoră de personal * spitalul are un Centru de Primire Urgenţe, dar niciun medic urgentist * Secţia de Cardiologie a fost închisă după ce singurul specialist s-a pensionat anul trecut * ortopedul lucrează doar două ore pe zi, iar anestezistul urmează să se pensioneze precizeaza ziarulevenimentul.ro

Autor   Oana ŞLEMCO  Sursa  ziarulevenimentul.ro

Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc se confruntă cu o gravă lipsă de personal. Unitatea are un Centru de Primire a Urgenţelor, dar niciun medic urgentist. Cazurile foarte grave sunt consultate de un asistent medical, care a făcut nişte cursuri de pregătire la Braşov.„Selectează pacienţii şi anunţă medicii de pe secţie: chirurgie, neurologie, pediatrie”, ne-a declarat dr Eugen Ciosnar, directorul spitalului. Asistentul medical de la „Urgenţe” anunţă pe cine poate. De cele mai multe ori nu are pe cine să cheme ca să trateze cazul urgent.

Secţia de Cardiologie a fost închisă anul trecut, după pensionarea singurului medic cardiolog. În mod paradoxal, în oraş există un cabinet privat de cardiologie, însă specialiştii nu vor să activeze şi în sistemul public. „Cardiologii din privat nu sunt interesaţi să-şi desfăşoare activitatea în spital. La privat este mai lejer, nu trebuie să dai explicaţii la Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii sunt stresaţi spun că este mult de lucru şi nu-i interesează spitalul public”, a mai spus Ciosnar.

Neajunsurile unităţile medicale de la poalele Rarăului nu se opresc aici. Spitalul are un singur medic ortoped, care lucrează câte două ore pe zi. Medicul nu operează decât cazurile puţin complicate. Probleme sunt şi la Chirurgie unde unul dintre specialişti a fost angajat cu normă întreagă, iar celălalt lucrează doar zece zile pe lună.

Cei doi pediatri ai spitalului sunt pensionari. Unul are 73 de ani şi celălalt 63 de ani. Ciosnar a spus că are mare noroc că cei doi au rămas la muncă, pentru că dacă ar fi plecat acasă trebuia să închidă secţia. „Sunt medici cu experienţă care îngrijesc foarte bine copiii. Avem foarte mulţi pacienţi din rândul copiilor”, a mai spus directorul.

Medicii fug de Câmpulung Moldovenesc

citeste-mai-departe

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro