Norme Coca 2023 - 2024

12 societăţi naţionale de Cruce Roşie din Europa, Comisia Europeană şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie (FISCR) lansează o campanie pentru îmbunătăţirea pregătirii la dezastre şi consolidarea rezilienţei comunităţii.

Timp de 42 de zile, campania desfăşurată de FISCR - Comisia Europeană va prezenta zilnic povestiri ale unor persoane reziliente prin intermediul mass-media, social, bloguri sau în direct.

'Jurnalul Rezilienţei la Dezastre' va transmite povestiri privind modul în care comunităţi din 24 de ţări diferite se pregătesc pentru dezastre, cum ar fi construirea de adăposturi mai sigure în Haiti şi Filipine, terasarea pentru evitarea eroziunii în Rwanda, efectuarea unor exerciţii de evacuare în Bangladesh şi plantarea unor grădini de legume în deşertul Mauritaniei.

Jurnalul va arăta importanţa acestor realizări ale Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie în favoarea persoanelor vulnerabile cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene. Jurnalul este rezultatul unei colaborări cu câştigătorii Premiului Peabody 2014 Mike Robbins de la Helios Design Labs (A Short History of the High Rase) şi realizatorul de filme documentare Elaine Sheldon (Hollow Documentary).

Jurnalul Rezilienţei la Dezastre este disponibil pe www.disaster-resilience.com.

Lansarea oficială a Jurnalului Rezilienţei la Dezastre şi a campaniei are loc marţi, la Viena, cu prilejul discuţiilor care se vor purta la o masă rotundă cu tema 'Ce trebuie să facem pentru a întări rezilienţa comunităţii ?'.

'Dezastrele curmă vieţi şi ruinează proiectele de viitor, adeseori situaţia oamenilor împovăraţi de sărăcie devine şi mai grea. Datorită solidarităţii cetăţenilor europeni, sprijinim oamenii să se pregătească şi să se adapteze înainte, în timpul şi după producerea dezastrului, astfel încât să se poată proteja singuri. Pregătirea salvează vieţi, dar este eficientă şi din punct de vedere economic: fiecare euro investit în măsurile luate pentru reducerea riscului la dezastre are un randament de patru până la şapte ori", a spus comisarul UE pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi Răspuns la Situaţii de Criză, Kristalina Georgieva, potrivit unui comunicat de presă al Crucii Roşii Române remis marţi AGERPRES.

Conform sursei citate, în întreaga lume, finanţările UE facilitează activitatea FISCR în comunităţile expuse riscului - implicarea în reducerea riscului la dezastre şi activităţi de pregătire care ajută la consolidarea rezilienţei, reducerea pierderilor şi îmbunătăţirea timpului de recuperare.

"Fiind integraţi în comunităţi şi înţelegând nevoile lor, putem anticipa problemele care pot apărea în timpul unei crize şi putem dezvolta un răspuns eficient pentru protejarea vieţii şi a mijloacelor de existenţă. Aceste acţiuni trebuie să fie sensibile faţă de cultură şi comunitate şi, totodată, să utilizeze optim resursele locale", a subliniat secretarul general FISCR, Elhadj As Sy, conform aceluiaşi comunicat.

În ultimii 20 de ani, dezastrele au ucis 1,3 milioane de oameni şi au afectat 4,4 miliarde provocând de asemenea pierderi economice majore. Până în 2030, costurile anuale ale dezastrelor din punctul de vedere economic sunt estimate să ajungă la 328 miliarde de euro.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro