Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU ii solicita ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, demiterea presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, VASILE CIURCHEA. Motivul acestei solicitari facute de RAZVAN MIRONESCU are la baza scandalul cauzat de blocarea, in numeroase randuri, a implementarii si functionarii CARDULUI de SANATATE, unul dintre cele mai importante proiecte ale sistemului de sanatate din Romania.

In continuare va prezentam, in varianta integrala, comunicatul de presa, remis Mondo News de catre deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU:

„Unul dintre cele mai importante proiecte ale sistemului de sanatate din Romania, CARDUL de SANATATE, este din nou blocat pentru ca cel care este responsabil cu implementarea si cu functionarea sistemului care asigura functionarea, presedintele CNAS VASILE CIURCHEA, a dat proba suprema a incompetentei sale nefiind in stare sa mentina sistemul functional nici macar sase luni de la inaugurare. Asta ca sa nu mai vorbim ca, inca de la inceput, au fost mari probleme in distribuirea cardului, inregistrarea in sistem a acestuia si legaturile informatice dintre CNAS, medici de familie si farmacii.

De aceea, in momentul de fata, toti cei interesati in buna functionare a sistemului – deopotriva asigurati, medici si farmacisti – si-au pierdut complet increderea in viabilitatea acestui sistem, dar mai ales in capacitatea manageriala a conducerii CNAS de a asigura functionarea corespunzatoare a Cardului de Sanatate cu avantajele ce decurg din acesta. Mai rau este ca acum s-au implementat niste reguli noi care reglementeaza relatia pacient ( asigurat) – sistem de sanatate, reguli care nu se pot aplica si nici nu spune nimeni cu ce trebuie sa fie inlocuite.

Faptul ca insolventa firmei care asigura mentenanta sistemului informatic este folosita ca paravan pentru a ascunde incompetenta presedintelui CNAS nu-i ajuta cu nimic pe asiguratii care fac cozi uriase la usile medicilor de familie sau sunt plimbati pe drumuri pentru ca farmaciile nu le recunosc retetele compensate in lipsa validarii electronice.

Faptul ca la licitatia organizata pentru selectarea unei noi firme de mentenanta nu s-a prezentat nimeni nu se poate reprosa decat tot aceluiasi VASILE CIURCHEA, care, fiind total in afara subiectului, a aprobat o valoare estimata a contractului mult sub realitatile comerciale ale obligatiilor contractuale si in aceste conditii este logic ca operatorii economici nu au fost interesati sa participe.

Avand in vedere fiecare dintre aceste argumente, solicit ministrului Sanatatii, domnul Patriciu Achimas-Cadariu, sa faca un bine sistemului de sanatate din Romania si milioanelor de cetateni care contribuie financiar la acesta si sa-l demita de urgenta pe VASILE CIURCHEA, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”, se arata in comunicatul de presa al deputatului RAZVAN MIRONESCU.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Vasile CiurcheaPresedintele CNAS

 

Sursa

Foto psnews.ro

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro