Autor: Andrei Moisoiu     Sursa

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti propune o soluţie tranşantă pentru reglementarea suplimentară a colaborării dintre medici şi companiile farmaceutice, poziţie pe care CMMB o va prezenta autorităţilor.

 Reprezentanţii CMMB spun că decizia, adoptată miercuri de Biroul Executiv al Colegiului, a fost luată ca urmare a apariţiei unor poziţii publice care incriminează ''nejustificat'' întreaga comunitate medicală.

'Pentru eliminarea oricărui potenţial risc al influenţării medicilor prin diferite acţiuni de sponsorizare de către companiile farmaceutice, dorim să propunem diferenţierea între medicii care aduc progres în medicina din România prin lucrări ştiinţifice publicate şi prezentate la congrese internaţionale, participarea la 'paneluri' sau membri în 'advisory boards', 'steering committees', prezenţa în conducerea unor societăţi profesionale medicale internaţionale, cei cu participare activă la cursuri/mastere/doctorate în afara ţării, etc., faţă de medicii care necesită doar programe de educaţie medicală continuă, conform Statutului Colegiului Medicilor din România (200 de puncte de educaţie medicală la 5 ani)', se arată într-un comunicat al CMMB transmis joi Agerpres.

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro