Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat marți că în România condiția medicului a ajuns într-o "poziție suburbană", iar foarte mulți dintre aceștia pleacă la muncă în afara țării "sub formă unei migrări economice".

Foto: (c) Alex MICSIK/AGERPRES FLUX

"Cred că e cazul să ne aplecăm pe ceea ce înseamnă domeniul medical: profesori, academicieni, cercetători, oameni care nu și-au legat numele de niciun fel de artificiu. Este cazul să ne aplecăm pe cazul medicului. Când spun medicului spun de condiția profesorului, academicianului, a cercetătorului etc.", a spus Oprescu într-o conferință de presă la Institutul Național de Patologie "Victor Babeș".

El consideră că începând cu anul 2006 a început "o apăsare și o denigrare a acestui domeniu".

"Atunci când e vorba de lege nu ai cum să faci discuții în plus în fața dovezilor certe. Din 2006 a început o apăsare și o denigrare pe toate canalele posibile. Habar nu am dacă a fost comandată. Când zic comandată, zic că a fost să acopere alte evenimente la vremea respectivă nu știu. Știu că impostura și-a făcut loc peste tot. S-a adăugat și factorul politic de multe ori sau de cele mai multe ori", a mai spus primarul general.

Oprescu a mai afirmat că ce s-a întâmplat în ultimul timp în spitale din România "pornește tot din mijlocul medicilor".

"Ce s-a întâmplat în spitalele noastre în ultimul timp pornește tot din mijlocul medicilor pentru că au ajuns să se uite unii la alții, unii dintre ei, și să vadă câte cifre pierd", a spus Oprescu.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro