Spălatul mâinilor reprezintă cea mai eficientă cale de a preveni și stopa răspândirea germenilor și a infecțiilor. Însă cine ar fi crezut acum câteva secole că acest gest atât de simplu și banal, este de fapt geneza și expresia unei întregi terapii de prevenire a multor boli? Mâinile, reprezintă cea mai expusă parte a corpului la microbii care pot produce îmbolnăviri aşa că medicii recomandă spălarea lor cât mai des.

Spălatul pe mâini este cea mai bună cale pentru a preveni răspândirea microbilor şi pentru a ţine departe bolile infecţioase. Germenii, precum bacteriile, viruşii şi paraziții au mai multe căi de trasmitere, însă principalul factor favorizant dezvoltării şi înmulţurii acestora este reprezentat de mâinile murdare. Însă dezinfectarea lor ar trebui să reprezinte un reflex pentru oricare dintre noi.

Mâinile curate reprezintă o masură de igienă şi protecţie a oricărei persoane. Dar spălarea lor trebuie să se facă frecvent, să devină un obicei. Trebuie reținut că niciodată nu se întâmplă nimic rău dacă ne spălăm prea des, însă dacă nu ne spălăm ne putem îmbolnăvi. Specialiștii ne recomandă să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când ajungem acasă.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro