Norme Coca 2023 - 2024

Peste 80 de speakeri naționali și internaționali, dintre care 53 de reputați profesioniști români și 30 de reprezentanți de seamă ai cardiologiei internaționale, și-au anunțat prezența la una dintre cele mai importante manifestări din domeniul cardiologiei românești - Congresul Societății Române de Hipertensiune, care se va desfășura în perioada 18-20 septembrie la București.

Foto: (c)ALEX MICSIK/ AGERPRES ARHIVA

Manifestarea se va desfășura sub auspiciile Societății Europene de Hipertensiune, ale Academiei de Științe Medicale și ale Universității de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' București.

Potrivit unui comunicat de presă al SRH remis joi AGERPRES, tema principală a Congresului Societății Române de Hipertensiune este 'Certitudini și dileme în hipertensiunea arterială', în cadrul evenimentului urmând a fi dezbătute subiecte de maximă importanță pentru profesioniștii români implicați în managementul hipertensiunii arteriale, care vor afla mai multe informații despre genetica în hipertensiunea arterială sau despre terapiile novatoare pentru această afecțiune.

"Hipertensiunea arterială este o boală frecventă și extrem de complexă. Rezultatele studiului epidemiologic SEPHAR arată că 40% din populația României are hipertensiune arterială. Acest lucru înseamnă că 4 din 10 persoane care au vârsta între 18 și 80 de ani sunt hipertensivi. Este posibil ca numărul persoanelor hipertensive să fie chiar mai mare decât numărul persoanelor existente în evidența medicilor și de aceea este deosebit de important ca noi toți să facem tot ce ne stă în putință să îmbunătățim rata de diagnosticare. Acesta este și unul dintre obiectivele Congresului Societății Române de Hipertensiune, pe care cu toții îl așteptăm cu entuziasm', a declarat prof. dr. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Hipertensiune.

Structura Congresului cuprinde 16 sesiuni științifice, cinci workshop-uri, dintre care unul este dedicat exclusiv asistentelor medicale, fiind creditat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, două sesiuni de prezentări orale, o sesiune dedicată medicilor rezidenți și două sesiuni de postere.

Vor avea loc și două simpozioane comune cu Societatea Europeană de Hipertensiune și Societatea Europeană de Cardiologie. O altă noutate o reprezintă organizarea în cadrul Congresului a mesei rotunde a țărilor balcanice privind prevalența și controlul hipertensiunii arteriale, arată sursa citată.

Congresul Societății Române de Hipertensiune oferă participanților o dublă creditare: EMC (16 credite) și EBAC (14 credite).

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro