Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa bzb.ro

Spitalul Clinic de Copii şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au scos la concurs mai multe posturi de asistente şi medici, dar şi pentru personal auxiliar. Cele două unităţi sanitare au, însă, aceeaşi problemă: nu găsesc medici şi asistente care să lucreze în Unităţile de Primiri Urgenţe, poate cele mai grele şi mai solicitante specializări din sistemul sanitar.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cea mai mare unitate medicală din judeţ, au fost scoase la concurs 9 posturi de medici urgentişti, dar doar unul şi-a depus cadidatura. „Medicii urgentişti sunt cel mai greu de găsit. Am scos la concurs nouă posturi, şase pentru medici primari şi trei pentru medici specialişti pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. Un singur post a fost ocupat şi am trimis anunţurile la republicare. Este o specialitate deficitară. Ministerul Sănătăţii ne-a rugat în cursul acestui an să transmitem aceste specializări deficitare şi se vor organiza concursuri la care pot participa şi medicii rezidenţi. Pe lângă posturile de la urgenţe, mai avem nevoie de un epidemiolog, un medic specliast de boli infecţioase şi unul cu responsabilităţi pe prevenirea bolilor nozocomiale, la Serviciul de Prevenire a Bolilor Asociate Asistenţei Medicale“, a declarat Daniela Neculoiu pentru BizBrasov.ro,managerul Spitalului Judeţean Braşov.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro