Cel puțin 10 cazuri confirmate și alte 15 cu suspiciuni dintre decesele provocate de pojar au fost cauzate de infecția cu rujeolă produsă într-un spital. Familiile, inclusiv din Capitală, au așteptat din martie până în august să aibă vaccin pentru imunizare. 34 este cifra incredibilă a deceselor cauzate de această boală tratabilă. Între anii 2009 și 2016 au fost înregistrate doar șapte victime.

Autor MARIAN PĂVĂLAȘC   Sursa  cotidianul.ro 

Mare parte din cele 34 de victime trecute în contul actualei epidemii de rujeolă au murit din cauza sistemului de sănătate autohton și a celor care îl coordonează la nivel central, prin Ministerul Sănătății, și la nivel județean, prin direcțiile de sănătate. Reamintim că săptămâna trecută Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că s-a înregistrat și cel de-al 34-lea deces din cauza pojarului, așa cum mai este denumită popular și rujeola, iar de la declanșarea epidemiei au fost înregistrate peste 9.100 de cazuri.

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro