Norme Coca 2023 - 2024

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu mai are datorii şi că toate plăţile către furnizori sunt la zi.
"Până la data de astăzi, SCJU Târgu Mureş nu înregistrează alte datorii decât cele aflate în termenul legal de plată de 60 de zile. Asta înseamnă că furnizorii sunt plătiţi la zi, că spitalul are un echilibru economico-financiar stabil şi oferă stabilitate din punct de vedere al desfăşurării actului medical (...) La data de 31.12.2013 creanţele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş faţă de CJAS Mureş, din servicii medicale spitaliceşti realizate şi nedecontate până la nivelul contractat au fost în valoare de 1.994.000 lei. Valoarea serviciilor medicale spitaliceşti realizate peste valoarea de contract şi nedecontate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mureş se ridică la suma de 18.200.000 de lei", a spus Ovidiu Butuc.

Acesta a arătat că la finele anului 2013 SCJU Târgu Mureş a înregistrat un excedent bugetar de 290,3%, adică 37,7 milioane de lei, faţă de 13 milioane de lei cât a fost în 2012, şi că echipa managerială a reuşit să crească veniturile spitalului, ajungând la valoarea de peste 266 milioane de lei şi să reducă substanţial cheltuielile faţă de anul 2012.

Potrivit indicatorilor financiari prezentaţi de manager, reiese că la capitolul cheltuieli de personal SCJU Târgu Mureş cheltuieşte 44% din totalul cheltuielilor spitalului deşi legea permite până la 71%, cheltuielile cu medicamentele se ridică la 26,78%, iar veniturile proprii din totalul veniturilor spitalului, exclusiv cele din contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate se ridică la 23,28%. Butuc a mai subliniat că media zilelor de spitalizare a fost redusă de la 7,2 cât era în 2012, la 5 zile, fapt ce a determinat o scădere însemnată a cheltuielilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Ovidiu Butuc a precizat că în anul 2013 valoarea contractului semnat cu CAS a fost de 175 de milioane de lei şi că speră ca în acest an să fie negociat un contract cu o valoare mai mare, în funcţie de indicatorii de performanţă ai SCJU Târgu Mureş realizaţi în ultimul an. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro