Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat luni că a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru scoaterea la concurs a 119 posturi vacante dintre care 67 pentru SCJU Târgu Mureş şi 52 pentru UPU-SMURD.

"Ministerul Sănătăţii a aprobat deblocarea celor 119 posturi datorită performanţelor manageriale ale actualei conduceri şi datorită faptului că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş dispune, în prezent, de resursele financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu aceste posturi. Toate posturile sunt pe perioadă nedeterminată, iar în zilele următoare vor demara procedurile pentru ocuparea prin concurs a posturilor", a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu Mureş.

Potrivit acestuia, vor fi angajate asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare de curăţenie, brancardieri şi medici. Biroul de presă al SCJU Târgu Mureş a precizat luni că dintre cele 67 de posturi din cadrul spitalului, 17 sunt pentru asistente medicale, 25 pentru infirmiere, 14 pentru îngrijitoare, patru pentru brancardieri şi şapte pentru personal TESA.

Din cele 52 de posturi pentru UPU-SMURD, 20 sunt pentru infirmieri, 12 pentru asistenţi medicali, 15 pentru brancardieri, două pentru medici şi câte unul pentru registrator medical, asistent social şi şofer autosanitară.

AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro