Norme Coca 2023 - 2024
„Doar 60 la sută dintre externările pe care spitalul le face sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate" - a anunțat ieri, Viorel Tiniș, reprezentantul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud în Consiliul de Administrație al Spitalului de Urgență. Aspect extrem de grav și din care rezultă o subfinanțare a celui mai mare spital din județ.

Informarea acestuia vine ca urmare a unei întrebări adresate de consilierul județean Monica Săsărman care a vrut să știe situația financiară a spitalului și care este problema datoriilor pe care Spitalul susține că le are, iar la polul opus Casa de Asigurări de Sănătate o ține una și bună: e cu plățile la zi!

La rândul său, Monica Săsărman a vrut să afle dacă s-a luat în calcul inclusiv chemarea în judecată a Casei de Asigurări de Sănătate pentru a face deconturile aferente "întrucât medicii acționează în baza unui protocol, iar Casa de Asigurări de Sănătate, nu poate să vină, fără o evaluare și să spună că bolnavul acela a fost internat moca sau că trebuia internat. Deci problema nu se află la spital, problema se află în managementul Casei de Asigurări de Sănătate! Până la urmă, fiecare român care are calitatea de contribuabili la Casa de Sănătate trebuie să beneficieze de serviciul medical, indiferent dacă vorbim de medic de familie, de UPU sau de internare medicală”.

Cu acest prilej, reprezentantul executivului Consiliului Județean în Consiliul de Administrație al spitalului, Viorel Tiniș, le-a spus în premieră consilierilor județeni că spitalul a început deja demersurile pentru acționarea în judecată a Casei județene de Asigurări de Sănătate ca urmare a unei decizii luată în Consiliul de Administrație al spitalului.

"Acțiunea pentru chemarea în instanță este pornită deja, nu am găsit altă soluție și așa s-a stabilit în Consiliul de Administrație” - a mai spus Viorel Tiniș.

Spitalul susține că nu i-au fost decontate în ultimii 3 ani servicii medicale de peste 9 milioane de lei însă CAS spune că a plătit tot ce se putea plăti conform contracului semnat cu conducerea spitalului.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro