Norme Coca 2023 - 2024

Guvernul a şters peste jumătate din datoriile Spitalului Floreasca, dar acest lucru se pare că nu i-a încurajat pe furnizori să aprovizioneze cum trebuie spitalul. Aşa că, pacienţii încă vin de acasă cu medicamente dintre cele mai simple, cum ar fi Nurofen sau Paracetamol.

Spitalul Floreasca este cel mai mare spital de urgenţă din România, unde ajung cele mai dificile cazuri. Dincolo de prestigiul său, problemele cu care se confruntă sunt la fel cu ale tuturor spitalelor din România. Chiar şi aici, pacienţii sau rudele bolnavilor vin cu medicamentele de acasă.

Săptămâna trecută, Guvernul a decis să achite mai mult de jumătate din datoriile Spitalului Floreasca. Măsură care nu a îmbunătăţit însă aprovizionarea cu medicamente.

De-a lungul anilor, datoriile Spitalului Floreasca au ajuns la 26 de milioane de lei, înseamnă aproape 6 milioane de euro. Guvernul a achitat în jur de 14 milioane de lei, datorii care au depăşit termenul legal de plată.

Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit, potrivit legii, să-l demită pe director din cauză că a acumulat datorii mai mult de trei luni consecutiv. Dar nu s-a întâmplat acest lucru. Managerul Spitalului Floreasca nu a dorit să comenteze situaţia.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro