"Controlul s-a efectuat în luna decembrie a anului trecut de către inspectorii Casei Naţional de Asigurări de Sănătate. S-a urmărit modul în care s-a respectat contractul cadru. Mai exact, s-a constatat că foile de observaţie clinică şi cele de spitalizare nu erau completate în totalitate sau că nu au fost consemnate diagnosticele de internare. Reţetele nu erau menţionate în foile de observaţie.

De asemenea, s-a mai constatat şi că medicamentele nu erau asigurate din farmacia spitalului, coplata era luată la internarea pacientului şi nu la externare cum este prevăzut în lege. De asemenea, pe site-ul spitalului nu sunt afişate cheltuielile unităţii medicale", a afirmat Constantin Pleşoianu.

Cuantumul amenzii reprezintă 1% din contractul pe care Casa îl are, pe trei luni, cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Georgeta Sălişte, a precizat că a contestat procesul verbal întocmit de inspectorii CNAS. "Am contestat acest proces verbal şi sper să fie redusă amenda. Este prima din seria de sancţiuni pe care o poate da CNAS", a precizat Sălişte.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro