Norme Coca 2023 - 2024

Lipsa banilor a transformat Spitalul Judeţean din Alba Iulia într-un jucător experimentat pe bursă. Ca să reducă facturile la energie şi gaze, conducerea spitalului a început să caute cele mai bune oferte şi a licitat pentru firmele care au venit pe bursă cu cele mai mici preţuri. Au reuşit astfel să facă economii de peste 150.000 lei pe an.

 Pentru că facturile la curent electric erau tot mai mari, managerul Spitalului Judeţean Alba s-a hotărât să ia măsuri ca să mai facă economii.

„Pe măsura dezvoltării activităţilor noastre am constatat că ne crescuse foarte mult consumul de energie electrică. Există metodele directe de schimbare a becurilor, de utilizare a consumatorilor din clasa A +, am încercat şi pe linia asta să mergem, am schimbat frigiderele am dotat secţiile cu maşini de spălat în aşa fel încât să ne scadă consumurile”, povestește managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă.

Chiar și așa, economiile nu au fost suficiente. Conducerea spitalului de urgenţă Alba s-a gândit că cel mai bine ar fi aibă un furnizor de energie cu preţuri mici. Aşa că a înscris spitalul în Bursa Română de Mărfuri şi a licitat pentru ofertele agenţilor economici. În trei ani, facturile la curent aproape că s-au înjumătăţit.

„La cele trei participări la Bursa de Mărfuri pentru curent electric am obţinut o reducere de 49,5%, iar în lei de aproximativ 88.000 lei pe an, iar în ceea ce priveşte participarea la gaz, deşi suntem la prima participare, am obţinut şi aici o reducere în procente de 5,71%, iar în lei - de aproximativ 82.000 lei pe an”, spune directorul economic al spitalului, Diana Mârza.

„În primul rând demonstrează faptul că administraţia locală este mult mai interesată să folosească banul public eficient. Conducerea spitalului e preocupată ca banul să fie cât mai bine folosit, a găsit şi această soluţie”, spune si preşedinte Consiliul Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Doar patru spitale din ţară, printre care şi cel de urgenţă din Alba Iulia, au calitatea de membru afiliat al Bursei Române de Mărfuri.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro