Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa monitorulbt.ro

Cea mai mare unitate spitalicească din Botoşani şi una dintre cele mai mari din regiune se confruntă în continuare cu deficit de personal. În încercarea de a rezolva această problemă, Spitalul Judeţean a scos la concurs un post de medic epidemiolog la Serviciul pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor, unul de medic specialist la Oncologie, două de medici specialişti pediatrici şi unul la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Spitalul a scos la concurs şi un post de farmacist. Dosarele de înscriere se pot face până pe 24 august. Examenul va consta într-o probă scrisă şi o probă practică sau clinică.

În ultimii ani, Spitalul Judeţean a organizat numeroase concursuri pentru angajarea de medici, însă numeroase posturi au rămas neocupate, specialiştii preferând să lucreze în clinici universitare.

În aceste condiţii, unitatea se confruntă cu deficit major de medici pe trei sectoare importante - Terapie Intensivă, Urgenţe şi Pediatrie. Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, pe secţia ATI îşi desfăşoară activitatea şase medici, însă necesarul este de 13, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe deficitul este de 12 medici specialişti în medicină de urgenţă, în condiţiile în care sunt angajaţi doar 14.

Şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe Pediatrie de la Spitalul Judeţean deficitul este de trei medici, din şase, câţi ar trebui să activeze. În total, pe cele trei secţii ar fi nevoie de încă 22 de medici.

Pe alte secţii, problema deficitului a fost rezolvată cu ajutorul medicilor care au acceptat să lucreze în spital şi după pensionare.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro